Kleine feestjes, grote feestjes…

Ook dit voorjaar waren er weer kinderfeestjes en groepsuitjes.

Kinderfeestjes

Met de kinderfeestjes gaat het prima. Elke keer hebben ze weer een lol! Bij het eerste feestje, waar ik een paar maanden geleden over schreef, konden ze nog lammetjes knuffelen. Maar dat zijn inmiddels al zulk joekels, die laten zich niet meer knuffelen. Bovendien staan de meeste op de hei inmiddels.

Hoe dan ook, dat betekent lege stallen, en daar kun je dan weer geweldig verstoppertje in spelen. Dus eigenlijk is het altijd goed. Of, leuker nog: omgekeerd verstoppertje. Ken je dat? Dan gaat 1 kind zich verstoppen, en telt de rest tot 20. Dan gaat iedereen zoeken. Wie de verstopper vindt, gaat er stilletjes bij zitten/staan. En de volgende ook. Tot er nog maar 1 kind over is, dat de hele groep moet zoeken. Is veel leuker dan gewoon verstoppertje, want als je dan snel gevonden wordt, sta je maar zo’n beetje te wachten…

Maar het allerleukste is natuurlijk het vilten. Soms maken ze een vilderijtje, maar meestal kiezen ze toch voor een zitvachtje. Goed idee, want daar heb je de rest van je leven wat aan. Voor je bed, in je campingstoel, mee op reis op de harde grond, altijd goed. En ze kunnen zich helemaal uitleven op het versieren van de achterkant.

Groepsuitjes

Afgelopen najaar kwam er een groep RIKILT-medewerkers hun personeelsfeestje vieren. Dat was zo goed bevallen, dat dit voorjaar nóg twee RIKILT-afdelingen langskwamen. Eerst een groep van 18, en twee weken later 46! We volgden het beproefde recept van een half jaar terug: de ene helft van de groep gaat een zitvachtje vilten, en de andere helft gaat buitenkoken onder de bezielende leiding van Gidy en Yvette (en de tweede keer ook Gerard) van Atelier de Beleving, experts in stoer buitenkoken.

Dus staat de ene helft van de groep te versieren en te rollen, en de andere helft te snijden en bakken. Gidy neemt zijn driepoot mee, een rookoven, tajines, Dutch ovens en allerlei ander stoer buitenkookspul. En aan het eind eten ze, zittend op hun vachtje bij het kampvuur, hun eigengemaakte heerlijke maaltje. Eigenlijk heb ik nog van niemand gehoord dat ze er niets aan vonden. Laaiend enthousiast, stuk voor stuk. Wij ook dus!

Het tweede feestje met de grote groep: