Kidsweek en burgemeester op bezoek bij kick-off crowdfunding

Silke (11) had een persberichtje gestuurd naar de Kidsweek, een krant voor kinderen. En jawel, er kwam een journaliste langs, voor een lang gesprek met de kinderen, en om foto’s te nemen. Terwijl ze daarmee bezig was, kwam net de burgemeester aanwandelen, die als eerste Grebbesupporter (samen met de wethouders) een Grebbecertificaat in ontvangst kwam nemen. Hij had een communicatiedame bij zich, én wethouder Uitdehaag, die toch naar huis moest, want hij woont in Rustenburcht, het nieuwe woonwijkje aan de dijk waar de uitreiking plaatsvond.

Wat een heerlijk relaxte burgemeester hebben we toch. Hij trok gelijk zijn portemonnee en gaf me de € 100 die ze in de B&W-vergadering bij elkaar gelegd hadden. Maar we moesten hem nog even afremmen, want hij was een kwartier te vroeg, en nog niet alle pers was gearriveerd.

Toen ook ‘de Stad Wageningen’ ter plekke was, konden we overgaan tot de overhandiging. We vertelden nog iets over Grebbeveld, en de burgemeester zei hoe leuk hij in Spanje altijd de herders vindt. En hoe mooi hij een kudde vindt passen in de ideeën voor stadslandbouw die Wageningen koestert. En later zei hij nog dat als we een keer hulp nodig hebben bij iets, we altijd aan mogen kloppen. Daar gaan we hem zeker aan houden.

Vervolgens ging hij goedgemutst op de foto met een lam in zijn armen, in zijn nette pak met rubberlaarzen eronder. Het was een hele leuke middag!

En nu mag iedereen zich aan gaan melden als Grebbesupporter! Dus meld je aan, en vooral ook: zegt het voort! Hieronder wat foto’s, en er zijn er nog meer. Met dank aan Eelco Bots (op de grond) en Inge Reitsma Vink (vanaf driehoog).

dsc_0548
Nathalie (met rood haar) van Kidsweek zet de kinderen op de foto; Clemens drijft voor het mooie plaatje met de honden de schapen er even naar toe.

img_6692
Een paar minuten later, onderaan de foto Nathalie, bovenaan komen de burgemeester en zijn gevolg aanwandelen.

dsc_0589
De burgemeester met ‘zijn’ schaapje en zijn Grebbecertificaat

dsc_0576
Gezellig hè, schaap? Bèèèèh!