Fotoshoot met de hele kudde

M’n studievrienden (een kudde biologen) zouden een weekendje komen. En precies die zaterdag moest de kudde verplaatst worden. Dat leek ons nou een mooie groepsactiviteit: met de kudde van Wolfheze naar de Grebbedijk lopen. En daar waren m’n vrienden het gelukkig gelijk mee eens.

Nou wil het toeval dat van een van die vrienden haar ouders langs de route wonen, op de Veerweg aan de Grebbedijk in Wageningen. Haar moeder, Gelske Kwikkel, is fotograaf en wereldberoemd in heel Wageningen, en baalt dat ze altijd te laat ziet dat de kudde langskomt, en tegen de tijd dat ze haar camera te pakken heeft, is hij al voorbij. Maar nu wist ze het dus op tijd. Ze kwam naar Oranje Nassau’s Oord, stond verderop langs de route op de Holleweg, en uiteraard langs haar eigen Grebbedijk.

Het was een prima wandeldag, niet te heet, maar wel droog, met prachtige luchten. Clemens liep voorop, onze zoon Jochem (met hond Finnick) en de biologen liepen achter de kudde, en ik reed er met de bezemwagen achteraan, waar soms een vermoeid lammetje of een vermoeide bioloog in mocht meeliften. Want het was wel een aardige tippel van 15 kilometer.

Dus vandaar deze prachtige fotoshoot van onze kudde. Bedankt Gelske!