Bijna in China

Laatst vertelde ik al dat we sinds kort twee poesjes hebben om de muizen te bestrijden die er op een boerderij altijd wel rondlopen. Nou, een van de twee poesjes, Vogel genaamd, vatte zijn taak niet zo serieus op. In plaats van op muizenjacht, ging hij vooral op mensen af, om geaaid te worden. En ineens was hij weg.

Toen we Vogel een paar dagen misten, en echt alle hoekjes en kasten van de stal al drie keer hadden nagekeken, hebben de meiden postertjes gemaakt en opgehangen. We maakten ons grote zorgen, met auto’s en trekkers die over de Haarweg scheuren.

poesjekwijt

Hoe moest dat aflopen? Een reconstructie. Vorige week liep Chinese student Zhichun Yan over de Haarweg, toen er een poesje op hem af kwam. Hij vond hem wel schattig, en aaide hem even. Maar toen Zhichun verder liep, ging Vogeltje gewoon met hem mee. Zhichun wist niet wat hij ermee aan moest, en heeft hem uiteindelijk maar mee naar huis genomen, naar zijn studentenkamer op de Bornsesteeg. Hij postte een berichtje op de Facebookpagina van Wageningen Student Plaza of iemand een poesje miste (als je het hele verhaal wilt nalezen: zoek op ´cat´ op die Facebookpagina), hij dacht dat het uit een van de studentenflats kwam aan de Haarweg. Hij kocht voer en een speeltje, en hoopte stiekem hij dat niemand hem zou opeisen, want hij had veel schik in het beestje. Hij had hem ook al Ole gedoopt.

Maar student Liz, die het berichtje op Facebook had gezien, zag een paar dagen later de postertjes, en stuurde een sms’je naar ons 06-nummer. En zo konden we de volgende ochtend Vogeltje ophalen. Hij was toen bij Italiaanse studente Camilla, die Zhichuns bericht ook had gezien, erachter kwam dat ze een verdieping onder hem woonde, en gevraagd had of ze af en toe met hem mocht komen spelen. Ze ‘catsat’ ook af en toe voor hem, als Zhichun er niet was. Ze vertelde dat Zhichun van plan was geweest om het katje te laten chippen en mee te nemen naar China, als niemand hem zou ophalen. Zat Vogeltje zomaar bijna in China! Of het Zhichun gelukt was een poes te importeren, is maar de vraag, maar daar zullen we gelukkig nooit achterkomen.

Terug op de Haarweg werd Vogeltje herenigd met zijn vriend Vlieg. Niet dat ze er heel dramatisch over deden hoor. Ze roken even aan elkaar, en gingen toen allebei weer hun eigen gang…