Anti-kraakschaap: Grebbeveld heeft een locatie!

We waren er al even mee bezig, maar vandaag is het definitief: we hebben een locatie: Haarweg 12! Het is echt een perfecte plek, al is het tijdelijk, want het is anti-kraak.

We mogen de stallen bij dit boerderijtje voor minstens een jaar gebruiken (het huis wordt anti-kraak bewoond door een vriendelijk stel). We gaan er workshops organiseren en komende winter kunnen de schapen er staan. Het is een voormalige proefboerderij van de WUR waar allerlei dieren hebben gestaan, koeien, paarden, schapen, en op het laatst zaten er nog vissen.

Van WUR naar Bouwfonds
Maandag draagt de WUR de gebouwen over aan het Bouwfonds, de projectontwikkelaar die Nieuw Kortenoord aan het bouwen is. In het hele projectgebied worden veel gebouwen gesloopt (zoals het grootste deel van Zodiac), maar het Bouwfonds wil deze gebouwen behouden als karakteristiek element. Ooit komen er woningen in, maar het is onbekend hoe lang dat nog duurt. We mogen er in elk geval een jaar in, en we hopen natuurlijk dat dat verlengd wordt, maar dat zien we dan wel weer.


Grebbeveld Schapen &zo weergeven op een grotere kaart