Zin om te helpen in de lammertijd?

Over een week of twee komen de eerste lammeren al! Dat wordt een heftige, maar geweldige tijd. Heb je interesse in schapen, of zelfs ervaring, en zin om af en toe te helpen in de lammertijd (eind januari tot half maart)? Dat kan (afhankelijk van je ervaring) inhouden dat je eerst een tijdje met Clemens of een andere ervaren persoon meeloopt, en op een gegeven moment af en toe zelfstandig controleert of alles goed gaat, zodat Clemens ook eens een dutje kan doen. Dat kan bijvoorbeeld ook ’s ochtends heel vroeg zijn of juist ’s avonds laat, zodat er niet te veel tijd tussen twee controles zit. Bij problemen is hij uiteraard altijd oproepbaar. Ook als je niet zelfstandig wilt controleren, is hulp welkom, we kunnen altijd extra handen gebruiken bij het voeren, water geven, stro strooien, fleslammeren de fles geven, oormerken indoen, administratie, uitmesten en alle andere voorkomende werkzaamheden.

grebbeveld-lammertijd2011-21
Mooi spul, die lammetjes (foto uit 2011)

Lijkt dit je leuk? Stuur even een mailtje naar grebbeveld@gmail.com met je naam en mobiele nummer, waarin je aangeeft of je ervaring hebt, wat voor dingen je zou willen doen en wanneer je globaal beschikbaar bent. Dat kan een avond in de week zijn, of drie vroege ochtenden (voor je naar je werk gaat), of woensdagmiddag, samen met de kinderen (als die ook een beetje van dieren houden en oud genoeg zijn om niet in de weg te lopen, globaal gezien een jaar of 8). Ken je nog andere mensen die het misschien leuk zouden vinden, verwijs ze dan gerust naar ons door.

Een voorbehoud nog: een stal vol aflammerende schapen is geen geschikte omgeving voor zwangere vrouwen, aldus het RIVM. Dus ben je zwanger, dan ben je volgende december van harte welkom met je baby in de Levende Kerststal, maar deze echte kraamstal kun je beter aan je voorbij laten gaan.