Zaterdag Grebbestoof en Grebbegoulash proeven bij Lazuur

Komende zaterdag 12 februari staan we met onze blikken Grebbegoulash en Grebbestoof bij Lazuur (de nieuwe naam van natuurvoedingswinkel Buys&Ko), om te laten proeven, van 11 tot 15 uur. Kom dus gerust even langs op Bevrijdingsstraat 22 in Wageningen. Omdat ons vlees niet biologisch gecertificeerd is, kon het bij Buys niet. Maar nu het een Lazuur is, willen ze meer een markt zijn waar boeren uit de omgeving hun spullen kunnen verkopen, en zijn de mogelijkheden wat ruimer. Overigens zijn de overige ingrediënten van de blikken (groenten, kruiderij, bouillon) wel biologisch.

De blikken zijn vanaf zaterdag een week of wat te koop bij Lazuur (zo lang de voorraad strekt). De prijs is €7,50, dus iets duurder, omdat we er allebei wel iets op willen verdienen. Daar staat natuurlijk tegenover dat je bij Lazuur dagelijks terecht kan (en je toch al boodschappen moet doen), terwijl mijn winkeltje maar eens in de maand een ochtendje open is.

20131007_121848

Kom gezellig proeven dus, komende zaterdag, en neem meteen een foldertje mee van de Lammetjesdag. Ook kun je een kookboekje meenemen van ‘Daarom eten we schaap’. In een studieclub hebben schapenboeren nagedacht over hoe we Nederland aan het schapenvlees kunnen krijgen. Door tijdgebrek (het begon tijdens onze crowdfunding) hebben wij niet meegedaan, maar we zijn natuurlijk blij met de resultaten. In dit mooie boekje staat veel informatie over en recepten met schapenvlees, grotendeels ook van toepassing op lamsvlees. Kost helemaal niets. Tot zaterdag!

kookboekje