Zaterdag 17 februari 1e Lokale Foodroute Wageningen

Als Grebbeveld doen we mee aan de werkgroep Korte Ketens van Wageningen Eet Duurzaam. Die organiseren zaterdag een Lokale Foodroute. Wij laten onze Grebbestoof en Grebbegoulash proeven bij Heroes of Taste. Maar ook bij de Hoge Born is allerlei lekkers te proeven. Kom even langs!

 

Weet je waar precies in Wageningen en omgeving lokale producten worden gemaakt en geteeld? En hoe je door deze producten te gebruiken een bijdrage levert aan een duurzame lokale economie en leefomgeving?

Wageningen Eet Duurzaam en Eetvallei organiseren twee proeverijen, een in de stad en een op het platteland, omdat we die graag met elkaar willen verbinden.

Platteland

Om 11 uur ben je welkom bij De Hoge Born (Bornsesteeg 87) voor een meet-en-greet met plaatsgenoten waar je uitleg krijgt over de producten en producenten rondom Wageningen.
Een rondleiding op het terrein van De Hoge Born geeft een leuke blik op het reilen en zeilen van een zorgboerderij die zorg en groenteteelt en winkelverkoop op een succesvolle manier combineert.
Daarna is er vanaf 12 – 14 uur een proeverij met streekproducten, zoals fruitsappen en appelperenstroop (Otto Vloedgraven), vegetarische quiche (Green Kitchen), Jorisbrood, jam (Ommuurde Tuin) en kaas (Boerderij De Hooilanden).

Stad

Vanaf 14 – 16 uur is er een proeverij bij Heroes of Taste (Junusstraat 27) met Grebbestoof, Jorisbrood en Wageningse Wijn. Lekkere, pure en eerlijke hartige producten met een enthousiast verteld ambachtelijk verhaal. Dat is wat je hier kunt beleven.

Beide proeverijlocaties zijn ook ophaalpunt voor bestellingen via www.eetvallei.nl, waar je digitaal boodschappen kunt doen bij vele lokale boeren en producenten. Erg handig voor die keren dat je even geen gelegenheid hebt om zelf langs al die (boerderij)winkels te gaan.