Zaterdag 15 september – wil je meelopen met de herder?

Komende zaterdag trekt Clemens met de kudde van het Laarsenbos (op de Grebbeberg bij Rhenen) naar het Egelmeer bij Amerongen. Grebbesupporters zijn van harte welkom om mee te lopen, de weersvoorspellingen zijn prachtig. Er is plek voor drie (eventueel vier) mensen, het duurt van 9 tot een uur of 2 (inclusief lekkere lunch), en het kost je 3 Grebbebonnen. Het is natuurlijk kort dag, dat realiseren we ons, maar helaas valt er weinig exact te plannen bij een kudde, dat hebben we al wel in de gaten. Wie weet zijn er nog een paar Grebbesupporters die spontaan zaterdagochtend tijd hebben voor een leuke wandeling.

clemens-herder3-marcbaars

Clemens en vrijwilliger Hans, geholpen door honden Peggy en Kate, verplaatsen de kudde over ongeveer 11 kilometer (zie route, een beetje globaal). Clemens loopt voorop met Kate, Hans achteraan met Peggy. Als ‘meeloper’ krijg je aan het begin van de ochtend uiteraard uitleg van Clemens, en natuurlijk kun je onderweg een praatje maken met Clemens en Hans. Maar het kan af en toe zijn dat ze even druk zijn. Het is ook prettig als je een beetje helpt bij het oversteken van drukke wegen bijvoorbeeld.

Als je meeloopt, is het handig als je stevige schoenen aan hebt, fit bent, en zelf wat te drinken en een snack meeneemt in je rugzak. Het kan namelijk zijn dat je 4 uur doorloopt zonder echte pauze, dat ligt helemaal aan hoe het loopt met de dieren. Aan het eind verzorgen wij een lekkere lunch, en daarna rijd je in de Grebbebus weer mee terug naar het beginpunt. De route loopt vrijwel helemaal door de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug, en je komt op plekken waar je normaal nooit komt, dus het is echt een bijzondere belevenis.

Meld je aan door uiterlijk vrijdag 18 uur een mail te sturen aan grebbeveld@gmail.com, met daarin ook je mobiele telefoonnummer. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. We laten je dan per telefoon of sms weten of er plek voor je is en waar je precies moet zijn zaterdagochtend (Clemens gaat al eerder, dus je kunt helaas niet vanuit Wageningen meerijden; terugrijden kan wel, want ik kom de lunch brengen en rijd dan terug). Wie weet tot dan dan!