Zaterdag 11-11: Varken op de Leer! Koteletjes in de aanbieding

Het houdt maar niet op met de markten. Komende zaterdag de leukste markt van het jaar: Varken op de Leer. Bij Boerderij de Hooilanden organiseren ze een traditionele ‘slachtvisite’, waar een heel (reeds geslacht) varken op een ladder (‘leer’) wordt uitgebeend. Is heel interessant om eens te zien waar nu het karbonaadje zit dat je op je bord krijgt. Verder staan er een heleboel andere leuke lokale ondernemers uit het Binnenveld.

Koteletjes €15/kg!

En wij dus ook! Speciaal voor de gelegenheid zijn de koteletjes flink in de aanbieding: in plaats van €18.50 per kilo, nu maar €15!

De koteletjes zijn diepgevroren en gevacumeerd. Standaard zet de slager er een tht-datum op van 1 jaar, en dat is 11 november 2017. Maar vacuumbewaard vlees bij -18 graden is in principe onbeperkt houdbaar. Als er lucht bij zit, kan het wat uitdrogen, maar bij vacuum blijft het prachtig sappig. Maar toch, die akelige tht-datum. Kortom, je kunt ze nog maandenlang bewaren in je vriezer, maar ik moet ervan af. Help me! Neem een koelbox of vriestas mee en kom een heerlijk voorraadje koteletjes halen! Mijn pinapparaatje is helaas kaduuk, dus cash is handig, maar je mag het ook overmaken of ter plekke met je betaalapp betalen.

Natuurlijk hebben we ook viltvachten en zitvachtjes te koop!

Herfstmarkt Amerongen

In oktober stonden we op de Herfstmarkt in Amerongen, van het Utrechts Landschap. Een prachtig plekje in de tabaksschuur, naast de folkband. Ik houd gelukkig erg van folk, dus ik heb genoten. Alleen durfden de bezoekers niet zo goed het podium op naar mijn kraam. Toen de band ’s middags buiten ging spelen, werd het wat drukker.