´Beleef de kudde´ za 1 november: mee de kudde hoeden

Op zaterdag 1 november nodigen we jullie uit voor´Beleef de kudde´: je kunt een middag mee de kudde hoeden op Plantage Willem III (tussen Elst en Rhenen). Kom je ook?

´Beleef de kudde´ vindt plaats op Plantage Willem III, dat we begrazen voor het Utrechts Landschap. Herder Clemens zal de kudde en de honden aan jullie voorstellen, en iets vertellen over het herdersleven. Daarna gaan we met de kudde een paar uur hoeden in het gebied. Plantage Willem III is voor een groot deel niet toegankelijk voor publiek, maar we hebben speciaal toestemming van de boswachter om jullie ook mee te nemen in de niet-toegankelijke delen. Het is een bijzonder gebied waar grote grazers loslopen: konikpaarden, gallowayrunderen en damherten. Maar je weet nooit of ze er die dag zullen zijn, want ze kunnen via het ecoduct ook naar de uiterwaarden lopen.
bosse-paardenenschapen
Foto Bosse van Swaay

Wie, wat, hoe, waar en wanneer?

Wanneer is het?
‘Beleef de kudde’ is op zaterdag 1 november 2014, op Plantage Willem III is van 14:00u tot ongeveer 17:00u.

Waar is het?
We verzamelen op de parkeerplaats aan de N225 tussen Rhenen en Elst. Plantage Willem III is prima te bereiken per fiets, OV (bus 50 stopt elk half uur vlakbij) en auto. We verlenen de volgende service: mensen die willen meerijden proberen we te koppelen aan mensen die plek over hebben in hun auto. Geef dat dan bij aanmelding aan.

Wat kost het?
De kosten zijn € 10. Je betaalt ter plekke. Dat kan met Grebbebonnen, cash of met een bank-app op je mobieltje.

Voor wie is het?
‘Beleef de kudde’ is vooral bedoeld voor onze Grebbesupporters, maar ook voor alle andere mensen die het leuk vinden!
‘Beleef de kudde’ is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 12, denken we, omdat we lopen, maar ook stilstaan en stil moeten zijn. We komen in gebied dat normaal niet toegankelijk is, omdat het rustgebied is voor het wild.

Wat moet je aan?
Het hoeden van de kudde gaat door, weer of geen weer. De herder moet immers ook in alle weersomstandigheden de hei op. Dus zorg voor goede schoenen en (waterdichte) kleren.

Hoe meld je je aan?
Vul gewoon het aanmeldformulier in!

Tot ziens!