Weer meer lamsvlees vanaf za 12 oktober

Er zijn weer nieuwe lammeren naar de slacht gegaan, die komende week uitgebeend worden en verwerkt tot lapjes en pakketjes. We laten dan ook weer rookworsten maken, én dit keer ook shoarma. Ook zijn alle speciale bestellingen dan klaar. Dit is vanaf zaterdag 12 oktober beschikbaar.

Maar komende zaterdag is de Grebbewinkel nog gewoon open hoor. Er zijn nog zeker 20 pakketten, nog minstens 10 bouten, een paar rollades en een heleboel worsten. De racks zijn bijna op (na 12 oktober weer nieuwe), nog een stuk of 6 3-ribsrackjes zijn er. Dus als je die wilt, kom dan zaterdag vroeg, of bel even vantevoren om zeker te weten dat je niet misgrijpt (06-40349079).

Komende week gaan ook de dekrammen naar de slacht, die zijn klaar met dekken. Slagerij Ter Weele, die ook onze blikken maakt, gaat ze verwerken tot ofwel blikken Grebbecurry, ofwel droge worst. Dat hangt ervan af of er een ramsgeur aan het vlees zit. Die komt pas vrij boven de 50 graden (heeft hij mij net uitgelegd), dus hij doet dan eerst een kookproef. Als dat goed gaat, kan het in de curry. Zo niet, dan wordt het droge worst. Dat is ook heel lekker, en omdat dat niet verwarmd wordt, is er niet die geur. We houden jullie op de hoogte.