Update plannen Schapenboerderij op de Eng

Zoals ik in diverse berichten al heb verteld, zijn we nog steeds bezig met onze plannen voor een Schapenboerderij op de Eng (op de oude locatie van de Wageningse korfbalvereniging op de Dolderstraat). Onze plannen liggen al een hele tijd bij de gemeente, en tot nu toe is iedereen eigenlijk enthousiast, maar er zitten nog wat procedurele haken en ogen aan.

Visie schiet niet op

Grootste ‘haak’ is dat de provincie aan de gemeente de opdracht heeft gegeven om een visie op de Eng te maken, omdat de provincie het niet zo handig vond dat de gemeente steeds allemaal kleine losse plannetjes rond de Eng indiende (waar wij er dus eentje van zijn). Afgelopen winter/voorjaar heeft de gemeente drie participatiebijeenkomsten georganiseerd om die visie voor te bereiden, en dat liep niet allemaal even soepeltjes. En vervolgens kwamen er verkiezingen en een nieuw college van B&W en werd het oorverdovend stil.

Wethouder belooft vaart

Eind november zijn we met een stuk of 15 initiatiefnemers (van al die losse plannetjes) bij wethouder Gudden langs geweest om te vragen hoe het nou zat. Hij bood zijn excuses aan voor het oponthoud (maar gaf er geen verklaring voor) en verzekerde ons dat hij er nu vaart achter ging zetten. Er komt nog een nieuwe participatiebijeenkomst, die wordt voorbereid door een klankbordgroep van belanghebbenden. En dan moet die visie er liggen, en kan het bestemmingsplan ineens voor al die plannen worden aangepast (een ‘veegplan’ noemen ze dat, omdat ze alles bij elkaar vegen en ineens indienen). Misschien dat dat dan in 2020 klaar is.

Wij zijn ‘pas’ 2,5 jaar bezig met ons plan, maar er zijn ondernemers bij die al 7 jaar op duidelijkheid wachten. Hééél frustrerend! Maar goed, laten we hopen dat Gudden het voortvarend aanpakt! Er is al vaak wat beloofd, dus we moeten het nog zien voordat we het geloven, maar één keer moet het toch lukken…

Wij houden gewoon de moed erin!