Stoof, goulash, en die verdraaide datum

Grebbestoof en Grebbegoulash

Grebbestoof en Grebbegoulash

Afgelopen najaar hebben we voor het eerst onze stoof en goulash in potten laten doen, in plaats van blikken. Dat oogt mooier en je kunt zien wat er inzit. Ik was erg blij met het resultaat. Ook voor de slager (topslager Ter Weele uit Oene) was het een nieuwe manier van conserveren. Waar de blikken in de hogedrukpan gingen en vervolgens een houdbaarheid kregen van 2 jaar (eigenlijk onbeperkt houdbaar, zolang het blik niet bol gaat staan), ging het bij de potten anders. Hij deed ze een uur lang in de stoomoven op 130 graden. Ook deze zijn nu in principe onbeperkt houdbaar, maar vanwege de nieuwe procedure wilde de slager er een niet langere houdbaarheid opzetten dan 8 maanden. THT juli 2016 staat er dus op, met wel als opmerking erbij dat ze dus eigenlijk eetbaar zijn zolang het deksel niet ingedrukt kan worden.

kerststal15-IMG_2460

En bovendien had de slager enorm veel potten gemaakt. Gevolg: ik heb nog een fikse voorraad van die verdraaid lekkere potten staan. Wie heeft er nog een geniaal idee om deze kwijt te komen? In mijn eigen winkel en op mijn eigen kraam kan ik het uitleggen aan mijn klanten (mocht de deksel bol gaan staan, dan krijg je bovendien gratis een nieuwe pot), maar ik kan de potten moeilijk meer via Lazuur en diverse streekwinkels verkopen. Dus toch best lastig.

Ik ga wel iets van de prijs afdoen, maar wil er natuurlijk liever niet op hoeven toeleggen. Elke geniale marketinginval is van harte welkom! Mail me op grebbeveld@gmail.com.