Stapje verder naar Schapenboerderij op de Eng

In een vorige nieuwsbrief vertelden we al over onze plannen voor een Schapenboerderij op de Eng, op de plek van de korfbalvereniging op de Dolderstraat, die daar volgend jaar vertrekt. Voordat je met zoiets kunt beginnen, moeten daar zich allerlei adviescommissies over buigen. Vervolgens moeten burgemeester en wethouders zeggen dat ze het in principe een goed idee vinden. En pas dán mag je aan de officiële procedures beginnen voor bestemmingswijziging en vergunningen enzo.

Welnu: de Wageningse B&W hebben afgelopen dinsdag dit principe-akkoord gegeven! De Gelderlander pikte dit nieuws al op en publiceerde afgelopen zaterdag in het Vallei-katern een mooi berichtje over onze Schapenboerderijplannen. Met dit principebesluit zijn we natuurlijk superblij, want zo kunnen we weer een stapje verder! Vanaf nu genoeg te doen dus: plannen maken, onderzoek laten doen (milieu, natuur, ruimte, asbest, en vast nog een paar die ik hier vergeet te noemen), uitzoeken hoe we de eigendomssituatie het beste kunnen regelen, financiering zoeken…

Afijn, we hoeven ons voorlopig niet te vervelen, zul je begrijpen.

Binnenkort houden we een informatie-avond voor omwonenden en andere belangstellenden, hopelijk op de locatie zelf. Dan zullen we onze plannen uiteenzetten. Uiteraard zullen we daarover in deze nieuwsbrief berichten, dus houd ons in de gaten!