Workshop sloffen vilten: vr 1 mei (onder coronavoorbehoud)

In het kader van onze experimenten met kleding vilten, hebben we ook al enkele sloffen gevilt. Bij de laatste vachtviltworkshop vertelden de deelnemers namelijk dat zij vooral interesse hadden in sloffen!

Angela en ik hebben inmiddels allebei een paar gevilt, en het is inderdaad superleuk. Enig probleem is dat de mogelijkheden zo groot zijn. Dat wordt keuzestress!

De eerste workshop staat inmiddels gepland op vrijdag 1 mei. Of dat door kan gaan, gezien de coronaregels, is nog de vraag, maar dat zien we dan wel weer. De workshop kost €95, en dat is inclusief alle materialen, koffie/thee met koekjes, en een lekkere lunch. We beginnen om half 10, en zijn er dan om een uur of 4 mee klaar. We maken hoge sloffen, die je als laarsjes kunt dragen, of met een omslag (zie hieronder voor een paar voorbeelden).

Zo begin je: anderhalf keer zo groot als het eindresultaat! Je werkt om een mal heen. Ik heb als eerste laag om de mal een laag wit gelegd, en daaroverheen gekleurd spacelont en draadjes wit.

Bij het vilten komt het wit door de gekleurde wol heen, en wordt die dus een stuk minder fel. Maar dat is juist wel mooi, vind ik! Bij het omslaan, komt het wit naar buiten.

Angela had al eens eerder sloffen gemaakt, passend bij de kaproen (Middeleeuwse schoudermantel) die ze had gemaakt: