Schapen weer op de dijk

Het is 1 april geweest, en dan mogen van het waterschap de schapen weer op de dijk. Een kleine koppel (25 schapen met 25 lammeren) loopt sinds vandaag in de wei bij de haven. dsc06097
Deze foto is van twee jaar terug, ik heb nog geen foto van ze kunnen maken.

Ook loopt er ook al een koppeltje met lammeren op het fietspad langs de Grift, daar hebben we ze vorige week al heen gebracht. Gelukkig hebben we een vergunning om door het Binnenveld te mogen rijden, anders hadden we er niet kunnen komen nu de N225 is afgesloten. Ook hier een foto uit de oude doos (2010), toen we de Grift voor het eerst begraasden, en het het waterschap speciaal daarvoor een veerooster aanlegde en een mooi verkeersbord liet maken. Gelukkig heeft Clemens nog steeds hetzelfde mobiele nummer ;-). Is overigens een leuk fietstochtje, zeker met dit mooie weer.
foto's maart-juni 2010315

De kudde staat sinds gisteren dichtbij huis: op de lange wei aan de Haarweg (net iets dichter bij de stad dan de stal, maar aan dezelfde kant van de weg). Ze waren klaar met grazen bij boeren in het Binnenveld. Clemens haalde de kudde uit de wei in zijn nieuwe overhemd (we vinden hem net een echt boswachter).
20140402_132156

Transport van zoveel dieren tegelijk doen we gewoon lopend. Het was gelukkig vlakbij, en Tijmen en zijn vriend Joran hielpen mee.
20140402_133732

Begin volgende week gaat de grote kudde verder op pad: dan is het begrazingsseizoen  weer geopend! Ze beginnen op de Grebbedijk richting Rhenen (voor het waterschap). Zeker op de zuidkant van de dijk is het gras altijd het eerst lekker lang. Daarna gaan ze de bastions onderaan de Grebbeberg begrazen (in opdracht van het Utrechts Landschap). Op de bastions lopen ook Galloways, dus daar is het gras nog niet zo hoog, maar we gaan ervan uit dat er na 10 dagen dijk genoeg gras is om ook op de bastions de kudde een tijdje  aan de praat te houden.