Schaapscheerdersfeest zaterdag 9 juni 2012 – met oranje tintje

Op zaterdag 9 juni organiseren wij ons Schaapscheerdersfeest en Schaapscheerdersmaal, exclusief voor Grebbesupporters. Kom ook!

Oranje tintje
Aangezien Nederland die avond voetbalt, zetten we voor de liefhebbers een groot scherm neer in een van de stallen. De liefhebbers van een goed gesprek zitten gewoon lekker aan tafel. Vuurkorfje erbij, goed glas wijn/bier/sap, kinderen aan het pannenkoeken bakken of spelen, wat wil je nog meer. We houden de maaltijd dan wat eenvoudiger, zodat de voetbalfans tijdens de rust kunnen opscheppen.

We gaan uit van mooi weer, en dan zitten we heerlijk buiten aan lange tafels. Bij minder mooi weer passen we met zijn allen in de stal. Meld je zo snel mogelijk aan! Onderaan deze pagina vind je het aanmeldformulier.

Plaats, tijd en kosten
Het vindt plaats rond onze stallen, Haarweg 12, Wageningen. Kom liefst met de fiets, de parkeerruimte is beperkt.
Het Schaapscheerdersfeest is van 3 uur tot 6 en kost E 5 (kinderen 4-12 half geld, kleintjes gratis). Dat is inclusief koffie, thee, limonade en wat lekkers.
Het Schaapscheerdersmaal met oranje tintje is van 6 tot 9 en kost E 15 (kinderen 4-12 half geld, kleintjes gratis). Je kunt uiteraard betalen met Grebbebonnen (als het bedrag niet op een tiental uitkomt, kun je wat bijbetalen). Het eerste drankje is gratis, daarna betaal je E 10 voor een fles goede wijn (kun je met een paar mensen samen doen) en E 1,50 voor een biertje of een sapje. Water en aanmaaklimonade is ongelimiteerd beschikbaar.

Wat gaan we doen?
SCHAAPSCHEERDERSFEESTgrebbeveld-schapenscheren-11juni2011-05

Harm en Riny, twee professionele scheerders, komen onze schapen scheren, met de tondeuse. Clemens zal er met de schaar ook een paar scheren. Wie het aandurft mag het misschien zelf ook wel even proberen.
Er zijn activiteiten voor kinderen: schminken, spelletjes doen en knutselen met wol. Bovendien hebben we een trampoline (dat is op eigen risico).
Neel (van Neels breicafe) geeft een demonstratie spinnen en je kunt zelf haken of breien.
Er is koffie, thee, limonade en koekjes.

SCHAAPSCHEERDERSMAAL
Leonard den Boer, locatiecateraar onder de naam Butifarra, zal een heerlijke, eerlijke, mediterrane maaltijd voor ons klaarmaken. Met ons eigen lamsvlees uiteraard, maar ook voor vegetariers wordt het niet te versmaden.

Menu (dit kan nog iets wijzigen)
Agnello alla pastora (lam op zijn herders)
Frittata met asperges (voor de vego’s)
Rucolasalade
IJs

Kinderen mogen mee-eten, maar ook hun eigen pannenkoeken bakken (met meel van de molen).

Vachtje mee?
Als je een vachtje mee naar huis wilt, kan dat voor E 5.

Meld je aan
Meld je alsjeblieft uiterlijk dinsdag 5 juni aan.
Als je je aanmeldt voor het eten, rekenen we op je. Je betaalt ter plekke (al dan niet in Grebbebonnen). Als je onverhoopt niet kunt komen, laat ons dat dan alsjeblieft uiterlijk donderdag 7 juni weten. Kom je niet zonder afmelding, vragen we je achteraf alsnog de helft te betalen. Alleen bij zwaarwegende redenen wijken we daarvan af.

[contact-form-7 id=”1195″ title=”Schaapscheerdersfeest”]