Privacyverklaring Grebbeveld

Met toestemming grotendeels gekopieerd van Leonore Noorduyn De Schrijfster, die een privacyverklaring schreef in gewonemensentaal. Waarvoor dank!

Bezoek je onze site, mail je ons of neem je op een andere manier contact met ons op, dan ontvangen wij persoonsgegevens van je. Het zijn er misschien niet veel, maar we bewaren en verwerken die gegevens van je wel. Daarom kun je in deze privacyverklaring lezen waarom dat gebeurt, wat er met je gegevens gebeurt en hoe je ze kunt aanpassen of laten verwijderen.

Ben je jonger dan 16 jaar?

Als je jonger bent dan 16 jaar bent, dan heb je toestemming van je ouders of wettelijke voogd nodig om mijn website, producten en diensten te gebruiken.

Welke persoonsgegevens verwerken wij?

Wij verwerken je persoonsgegevens zodra je contact met ons opneemt. Dat kan zijn doordat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ons belt of e-mailt of als je bij mij een workshop volgt of iets bij ons bestelt.

Dat betekent dat we een of meer van de volgende persoonsgegevens van je verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens (voor bestellingen)
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Overige persoonsgegevens die je ons geeft, bijvoorbeeld in correspondentie en telefonisch

Als je onze website bezoekt, verzamelen we ook informatie van je die niet persoonlijk is, zoals:

  • De naam van de browser die je gebruikt
  • Het besturingssysteem dat je gebruikt
  • De serviceprovider waarmee jij internettoegang hebt

Waarom verwerken we de persoonsgegevens?

Grofweg hebben we twee redenen waarvoor we je persoonsgegevens nodig hebben. De eerste reden is dat we ze gebruiken om contact met je te kunnen onderhouden, bijvoorbeeld om te kunnen bellen, mailen of post toe te sturen. De tweede reden is dat we ze gebruiken om bezoekersgedrag te analyseren om onze website verder te verbeteren.

Wat doen we niet met je gegevens?

we verkopen je gegevens niet en geven ze niet door aan anderen. Ook gebruiken we ze niet om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen of om besluiten te nemen op basis van geautomatiseerde verwerkingen. Dat wil zeggen dat we geen gebruik maken van computerprogramma’s of –systemen waar geen mens meer aan te pas komt.

Met welke derde partijen deel ik je persoonsgegevens?

Normaliter ben ik de enige die toegang heeft tot je gegevens. Maar er zijn derde partijen die toegang hebben tot je gegevens of een deel daarvan. Dat is alleen het geval als de wet daartoe verplicht of als dat voor mij noodzakelijk is om mijn bedrijf goed te kunnen uitvoeren.

Het gaat om de volgende ‘derden’:

  • websitehoster IXL

Met deze partij heb ik een verwerkersovereenkomst afgesloten.

Wat doen wij met onze nieuwsbrief?

Via onze site kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief of je inschrijven voor een workshop. Om zeker te zijn van jouw toestemming gebruiken we daarvoor het dubbele opt-in systeem. Dit betekent dat je na je aanmelding een extra e-mail krijgt op het e-mailadres dat je hebt opgegeven. In deze mail vragen wij je om je toestemming te bevestigen. Bij elke mail of nieuwsbrief die we versturen heb je de mogelijkheid je weer af te melden.

Wat doen we met cookies?

Grebbeveld gebruikt functionele en analytische cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.

Functionele cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.

Analytische cookies verzamelen informatie over het gedrag van bezoekers op een website.

Daarnaast bestaan er nog tracking cookies die het surfgedrag van de bezoeker volgen. Die maken het mogelijk om gerichter te kunnen adverteren. Voor deze cookies is een cookieverklaring nodig omdat hiervoor persoonsgegevens worden gebruikt. Grebbeveld gebruikt deze cookies niet.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting hierover op veilig internetten.

Wat doen we met Google Analytics?

De analytische cookies worden cookies om Google Analytics te kunnen gebruiken.

Met die gegevens krijgen we inzicht in zaken als welke pagina’s het meest worden bezocht, hoe lang een bezoeker blijft en welke links worden aangeklikt. Dat maakt het mogelijk de website verder te verbeteren en meer informatie te bieden die de bezoekers graag lezen. Die informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten en verwerkt in rapporten over het functioneren van de website. Hier vind je meer informatie over het privacybeleid van Google Analytics.

Dit verzamelen van gegevens gebeurt op een privacy-vriendelijke manier; het unieke klantgedeelte van het IP-adres is geanonimiseerd (daar wordt momenteel aan gewerkt), ‘gegevens delen’ is uitgezet, en we maken geen gebruik van een combinatie van andere Google-diensten met Google Analytics.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Hier hebben wij geen invloed op.

Hoe lang bewaren we je persoonsgegevens?

We bewaren je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor we je gegevens verzamelen.

Oftewel:

  • Heb je je ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Dan bewaren we je persoonsgegevens zolang je je niet uitschrijft.
  • Ben je klant of klant geweest? Dan bewaren we je persoonsgegevens zeven jaar omdat we wettelijk verplicht onze administratie, inclusief facturen met adresgegevens, zeven jaar te bewaren.
  • Hebben we om een andere reden zakelijk contact? Dan hangt het van de reden van dit zakelijk contact af hoe lang we je gegevens bewaren. Wil je daar meer over weten, dan vertellen we je in jouw specifieke geval welke gegevens we van je hebben en wat we ermee doen.

Hoe beveiligen we persoonsgegevens?

Grebbeveld neemt de bescherming van je gegevens serieus en heeft passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Deze website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat van de firma Let’s Encrypt. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje en het woord ‘veilig’ voor de url.

Als je het idee hebt dat je gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met grebbeveld@gmail.com.

Wil je je gegevens inzien, aanpassen of verwijderen?

Natuurlijk kun je je persoonsgegevens inzien, corrigeren of (laten) verwijderen.

De gegevens waarmee je staat ingeschreven in de nieuwsbrief kun je zelf inzien, aanpassen of verwijderen via de link onderaan die nieuwsbrief. Neem contact met ons op als je andere gegevens wilt aanpassen. We reageren uiterlijk binnen vier weken op je verzoek, waarschijnlijk sneller, maar ja, we zijn ook wel eens op vakantie of om andere redenen niet goed bereikbaar.

Heb je een klacht, dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Heb je tips, vragen of andere feedback?

Neem contact op met:

grebbeveld@gmail.com