Ramsworstje: Grebbechorizo!

Van rammen kun je beter geen stoof of goulash maken. Er is een gerede kans dat bij verhitting van het vlees de typische ramsgeur vrijkomt. En dat vinden de meeste mensen niet lekker. Daarmee is ramsvlees wel bij uitstek geschikt om er droge worst van te maken. Gemalen, gekruid en gedroogd, daar komt geen verhitting bij kijken.

En dus heeft Ter Weele, topslager te Oene,  ze verwerkt tot overheerlijke chorizo-worstjes. Een pittig en stoer ramsworstje, waarmee je je tussen een Spaanse schaapskudde waant. Als je in de Grebbewinkel komt, laat ik je graag een plakje proeven (de rest van het worstje komt altijd wel weer op!).
lamsvlees-grebbechorizo
Op zaterdag 13 februari houden we van half 2 tot 4 uur weer een proeverij bij Lazuur, de natuurvoedingswinkel op de Bevrijdingsstraat in Wageningen. Daar laten we natuurlijk Grebbestoof en Grebbegoulash proeven, maar ook voor een plakje ramsworst ben je die middag aan het juiste adres.

kerststal15-IMG_2460