Nog geen lamsvlees, Grebbewinkel beperkt open

Onlangs hebben we de ramlammeren uit de kudde gehaald, om te voorkomen dat ze hun moeders en tantes gaan dekken. Andere jaren zaten er altijd wel wat stevige jongens tussen die slachtrijp waren. maar tot onze verbazing zijn ze dit jaar allemaal nog te weinig bevleesd. Waar het precies in zit, is ons een raadsel. Hun moeders blaken allemaal van gezondheid en lijken boller dan ooit. Volgens dierenarts Judith zou het dan ofwel wormen kunnen zijn (gaan we nog testen) ofwel kobaltgebrek. Daar kun je lastig op testen, je kunt alleen wat extra mineralen geven en kijken of dat helpt. Dus dat gaan we maar doen dan. Hopelijk kunnen we dan in september wel slachten. Intussen begrazen de jongemannen het fietspad langs de Grift, daar mogen ze lekker goed van eten.

Gevolg is natuurlijk dat we niet konden slachten eind juni/begin juli, zoals we gewend zijn. En dat terwijl de vriezers vrijwel leeg zijn. Er zitten nog wat nekschijven in, en we hebben nog gehakt, shoarma, lamburgers, racks en droge worsten. En natuurlijk de potten stoof en goulash. Dat is eigenlijk niet genoeg om de winkel voor open te houden. Qua barbecuevlees zijn de boutschijven en koteletten op, alleen de lamburgers zijn nog prima geschikt.

Daarom heb ik besloten om tot de aanvoer van nieuw vlees de winkel alleen op verzoek open te doen. Dus wil je wat nekschijven, gehakt, shoarma, lamburgers, racks, droge worsten of potten stoof of goulash, bel me dan: 06-40349079, dan vinden we een tijdstip om de winkel voor je open te gooien. Ook voor viltvachten natuurlijk. Tot na de zomer!

Grebbeknofworst en Grebbechorizo

Grebbeknofworst en Grebbechorizo