Nieuwe stal gezocht – einde in zicht op de Haarweg

We wisten het toen we er aan begonnen, maar nu weten we het zeker: het einde is in zicht voor Grebbeveld op Haarweg 12, misschien al eind dit jaar. Sinds juni 2012 mogen we het stallencomplex gebruiken op anti-kraakbasis, wat voor ons een mooie en voordelige start is geweest van het bedrijf. We zijn het Bouwfonds dan ook hartstikke dankbaar dat ze ons die kans hebben gegeven. Zoals gezegd, we wisten van tevoren dat het tijdelijk zou zijn, want op den duur komt hier een woonwijk omheen, en dat combineert niet met een stal vol schapen. Maar stiekem hoopten we natuurlijk dat het nog wat langer zou duren, want we hebben het hier na een paar jaar net prima voor elkaar.
dsc06547

De boerderij heeft inmiddels de status Rijksmonument gekregen, en het Bouwfonds begint met de voorbereidingen voor de verkoop als woningen, in drie delen: woonhuis+achterliggende stal – grote stal – losse stal (onze workshopruimte). Waarschijnlijk komt het deze zomer te koop, en als er een koper is, dan zal het nog wel een paar maanden duren voor die klaar is met de plannen, vergunningen en onderhandelingen met Monumentenzorg. Het kan dus eind dit jaar afgelopen zijn voor ons. Zo lang er geen kopers zijn, mogen we blijven, maar ja, daar gaan we maar niet op zitten wachten.

Stal gezocht

Dus: stal gezocht vanaf eind dit jaar. We zijn al allerlei relaties aan het bevragen, maar meer mensen weten meer… We hebben door die crowdfunding een mooie kring Grebbesupporters om ons heen, dus laten we jullie dan ook maar te hulp vragen.Wie weet (of heeft) er in de buurt nog een leegstaande stal, kas, hal, loods of iets anders groots? Vooral voor de lammertijd van januari tot april, maar de rest van het jaar hebben we ook iets nodig voor opslag van stro, hooi en andere materialen, en voor de workshops. Vast, tijdelijk, anti-kraak, alle opties houden we open. Liefst natuurlijk op fietsafstand van Wageningen, maar we kunnen niet al te kieskeurig zijn, dus laten we het maar houden op ergens tussen Renkum en Leersum (de regio waar we onze begrazingsopdrachten hebben).

We hebben nog wel wat leuke plannen waar we op broeden, maar die zijn toch meer voor de wat langere termijn.

Als je iets weet (hoe wild ook, het valt altijd te proberen), laat het ons weten via grebbeveld@gmail.com of 06-40349079. Bedankt voor het meedenken!