Najaarsbegrazing

Na een droge zomer, is ook het najaar niet bijzonder nat geworden. Maar gelukkig is er wel genoeg hergroei gekomen om de schapen weer aan het grazen te krijgen.

Zoals we vorige keer al vertelden, hebben we een deel van de zomerbegrazing over moeten slaan. Gelukkig kon een van de kuddes in de uiterwaard bij Rhenen terecht: de Palmerswaard. Die staat alleen helaas vol met klissen. Ik ben bang dat die vachten helaas niet meer bruikbaar zijn voor het vachtvilten…

Zo gingen de schapen er heen (langs landgoed De Tangh):
En zo kwamen ze terug…

Zoals je heironder kunt zien, zijn de rammen er inmiddels ook bij geweest. Ze hebben zo hun best gedaan, dat ze in 3 weken klaar waren, vandaar alleen gele, groene en blauwe stippen. Dat betekent een korte, hevige lammertijd, maar dat vinden we juist fijner dan een langgerekte.

Een impressie van de begrazing dit najaar:

In Zeist stond de kudde in Kerckebos, midden in een woonwijk. Zie ook het filmpje.

Vlonderpad Renkums beekdal
 

Onze zoon Tijmen en zijn goede vriend hulpherder Tanno helpen zo vaak mee als maar kan. Hier bij het fietspad langs de Grift.

Op landgoed Zuylestein, waar we in december weer heengaan, krijgen de schapen gezelschap van een groep varkens van ‘Buitengewone biggen’.