Lekker lam aan spit

Afgelopen zondag hing er op de Markt in Wageningen op de Koop- en Kookzondag een lam aan het spit. Buitenkok Leonard van Butifarra regelde een spit en maakte het klaar. Hij begon al in de ochtend, en aan het eind van de middag kon het lam worden aangesneden. Hij was echt heerlijk! Dat doen we zeker nog een keer.

20131006_135347
Leonard smeerde het lam regelmatig weer even in met de marinade. Let op de originele anti-stootmaatregel aan het eind van het spit (een citroen).

Aan weerszijden van het lam stonden Leonard met zijn caterkraampje en wij met ons Grebbekraampje. Het was geweldig weer, dus we konden in de open lucht.
20131006_134817

Barbara (die eigenlijk voor ons optreden van Dames&Heren kwam, maar zich flexibel opstelde en multi-inzetbaar was) hielp met de opbouw en het laten proeven van de Grebbeblikken (en dat voor een vegetariër ;-).
20131006_134026

Toen wij wegmoesten naar het optreden, namen Veronica en Pieternel de bemensing over (daar heb ik helaas geen foto van, want ik was er niet bij). Maar ze hebben het zo druk gehad dat er meer dan 20 pakjes snackcups doorheen gegaan zijn om de Grebbestoof en Grebbegoulash te laten proeven. De Grebbeblikken vielen erg in de smaak en we hebben er een heleboel verkocht!

Bedankt Leonard, Veronica, Barbara en Pieternel!