Lang houdbaar diepvriesvlees – aanbieding 25% korting!

Veel vlees wat je in de supermarkt koopt, heeft weken, maanden, soms zelfs jaren ergens in een diepvriespakhuis gelegen. Wist je dat? (Voor echt vers vlees moet je naar een echte slager gaan, maar dat terzijde.)

Gelukkig is er trouwens helemaal niets mis met diepvriesvlees. Als het maar goed snel is ingevroren (zodat de ijskristallen klein blijven, zodat ze de cellen niet lekprikken), en luchtdicht, liefst vacuum verpakt (zodat het vlees niet de kans krijgt om uit te drogen). Nou, gelukkig is dat ook zo bij ons vlees.

Toch moet het slachthuis dat ons vlees uitbeent er een houdbaarheidsdatum opzetten van een jaar. En nu wil het geval dat we bij de eindejaarsinventarisatie onder in de vriezer nog enkele kilo’s prachtige lamsboutschijven en nekschijven tegenkwamen met een houdbaarheid tot eind 2018. Je snapt dat we die niet gaan weggooien, want er is dus helemaal niets mis mee. Daarom bieden we dit vlees aan met 25% korting.

Boutschijven (van €22,50 nu €16,85) zijn de mooiste stukken, de biefstuk, zeg maar. Even bakken, in de pan of op de (winter)barbecue, en je weet niet wat je proeft. Zelfs zonder peper of zout is het al heerlijk, alleen al van zichzelf! Je kunt het ook in stukjes snijden en er een snelle curry van maken.

Nekschijven (van €17,50 nu €13,10) zijn bij uitstek geschikt om te stoven, voor stoofpotje, goulash of een langzame curry. Er zit wel wat bot in, maar dat geeft juist heerlijk veel smaak.

Help je ons van dit vlees af? Kom op vrijdag langs tussen 10 en 16u bij onze Grebbewinkel, Langesteeg 21, Bennekom. Bel voor de zekerheid even vantevoren (Marjel: 06-40349079), want misschien is het al op. Overigens grijp je dan niet mis hoor, er is nog genoeg vlees van de afgelopen slacht beschikbaar, maar daarvoor betaal je dan de gewone prijs. Je kunt ook bellen om een ander tijdstip af te spreken. Voor Wageningers is er ook de optie dat ik vlees mee naar huis neem, en dat je het een keer ’s avonds in Wageningen ophaalt.