Lamsvlees, geef snel je speciale wensen door

Komende week worden er 15 lammeren uitgebeend en verpakt. Mocht je nog speciale wensen hebben, laat me dat dan uiterlijk dinsdagavond weten via grebbeveld@gmail.com. Wil je bijvoorbeeld een heel of half lam (om zelf uit te benen)? Of wil je een lange lamsrack? Of iets anders bijzonders? Meld het snel!

Afgelopen week zijn er een aantal mooie lammeren geslacht. De slachter vond ze er goed uitzien. Het merendeel van de lammeren is over de zomer door een bevriende herder (Paul Aalbers van Landschapsbeheer ’t Groene Veld) geweid in de Flevopolder, en dat gaat prima. Wij worden daar ook blij van, want we hebben zelf niet zo’n plezier in lammeren afmesten. Het is veel werk (en we hebben geen arbeidstijd over), en we hebben de grond niet. Terwijl Paul er wel lol in heeft, en grond tot zijn beschikking. Dus dat is een goede deal zo.

Uiteraard laten we er zoals altijd weer enkele hele bouten en schouders van maken, maar vooral porties, zoals gehakt, lamburgers, braadworstjes, boutschijven, schouderschijven, nekschijven en koteletten. Ook komt er weer shoarma. Na enkele jaren dezelfde prijs, gaan we die iets verhogen (€0,50/kg meer). Maar vergeleken met de lamsvleesprijzen van de AH is het nog steeds heel goedkoop, gek genoeg. Zie lamsvlees en prijzen.

Overigens heb ik nog steeds wat vlees in de vriezer van vorig jaar, voor de kortingsprijs van €15/kg (zie eerder bericht over vlees in de aanbieding, maar nu is alles €15/kg). Er is nog wat boutschijf, shoarma, poulet, koteletten, racks en rollades. Wees er snel bij als je er gebruik van wilt maken, want op=op.