HELAAS AFGELAST Lammetjesdag zaterdag 14 maart 2020

HELAAS, WEGENS CORONARISICO IS DE LAMMETJESDAG AFGELAST

 

Lammetjes, daar word je gewoon ontzettend vrolijk van! Na de gezellige Lammetjesdagen van afgelopen jaren bieden we ook dit jaar iedereen weer de kans om van het voorjaar te genieten. Op zaterdag 14 maart mag je ze komen bekijken, aaien, knuffelen, en met ze op de foto. Bij mooi weer is het lammetjesaaien buiten, bij nat weer is het overdekt.

Van 13 tot 17 uur is de stal van Grebbeveld Schapen &zo open op Langesteeg 21, Bennekom. Daar huppelen dan tientallen lammetjes rond bij hun moeders. Wie wil mag er zelfs eentje vasthouden, maar dat hoeft natuurlijk niet. Alleen kijken is al leuk genoeg!

Toegang is € 5 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen, dit is inclusief koffie, thee of limonade en natuurlijk beschuit met muisjes. De opbrengst komt ten goede aan de schaapskudde. Kinderen kunnen ook een lammetje knutselen om mee naar huis te nemen, er is een strokasteel om in te spelen, en de herders geven regelmatig een demo schapendrijven met de honden.

Er is volop parkeergelegenheid in de wei. Maar het is natuurlijk prima te fietsen, ook vanuit Wageningen, we zitten vlakbij de Hoge Born. (Fietsers vanuit Wageningen: neem de Bornsesteeg langs het zwembad, over de campus, fiets door langs de Hoge Born, ga rechtdoor bij het bordje ‘doodlopende weg’. Dit weggetje komt uit op ons erf).

Tot ziens op 14 maart!

NB
Volgens het RIVM is een schapenstal in de lammertijd geen geschikte plek voor zwangere vrouwen. Zie dit bericht. Ben je zwanger, dan is het verstandiger om de kinderen met alleen vader of met opa en oma naar de Lammetjesdag te laten gaan.

De Lammetjesdag was vorig jaar weer een groot succes. ekijk alle foto’s via Foto-album Lammetjesdag 16 maart 2019. Hieronder een kleine selectie.

 

 

 

De gebroeders Holleman maakten in 2017 een geweldig leuk filmpje, met interviewster Marjan van der Klift. Toen zaten we nog op de Haarweg in Wageningen.