Lammervrijwilligers

De drukste tijd van het jaar, de lammertijd. En dan moet de grootste golf lammeren nog komen, ergens volgende week. Maar gisteren zaten we ook al op 9 lammeren op een dag.

2015-01lammertijd-04Gelukkig hebben we een grote schare enthousiaste vrijwilligers. Marjolijne, Hans, Arie, Mijke, Hanita, Roselinda, Karin en Rob behoren al tot de oude garde. Nieuw dit jaar (omdat een paar mensen van vorig jaar niet meer konden) zijn Pauline en Tanja. Nou ja, niet helemaal nieuw, want ze lopen vaak mee bij kuddeverplaatsingen en zitten altijd achter de kassa bij evenementen. Maar de lammertijd is nieuw voor ze. Maar ze hebben gevoel voor dieren en weten van aanpakken, dus we hadden er alle vertrouwen in dat het goed zou komen. En dat is ook zo. Tijdens hun instructiedag afgelopen zondag waren ze meteen bij de eerste geboorte. Hier Pauline met een van de eerste lammeren.

 

Ook nieuw is Jeroen, onze stagiair. Hij doet MBO niveau 4 Manager Natuur en Recreatie en loopt een paar maanden stage: de helft van de week bij ons, en de andere helft van de week bij een bedrijf dat grote grazers beheert in de uiterwaarden bij Nijmegen.
2015-01lammertijd-07
Hier Jeroen met het zwaarste lam dat tot nu toe geboren is: 6,4 kg. Het lag onder de ruif, vandaar die mooie pruik.

En Karin heeft op Facebook een filmpje geplaatst van een netgeboren ramlammetje.