Laatste slachtronde – ophalen kan bij Levende Kerststal

Vorige week heb ik de laatste 15 slachtlammeren naar Veenendaal gebracht. Het waren ooilammeren die buiten liepen. In een koppel van 30 was de helft Suffolk-kruisling (met zwarte kop en pootjes), en die willen we niet aanhouden. In de kudde willen we alleen Veluwse heideschapen. Omdat we het leuk vinden om een streekras te hebben, en omdat heideschapen – ze heten niet voor niks zo – nou eenmaal zo robuust zijn dat ze genoeg hebben aan de schrale hei. Ook laten ze zich goed hoeden en zijn ze rustig van aard. Die Suffolks zijn wat steviger en zwaarder, wat zo zijn voordelen heeft als je dieren voor de slacht houdt. Maar ook zijn ze wat dwarser van aard en hebben ze sneller last van hun darmen.

Het waren echt hele mooie slachtdieren die het hele seizoen in de wei hebben gelopen, dus topvlees! Omdat ik al genoeg vlees had voor de bestellingen, betekent dit dat het nog mogelijk is een boutje of rollade (of iets anders) voor de Kerst (of een andere gelegenheid) te bestellen. Ik zal dit keer zorgen voor ruim voldoende gehakt, want daar is veel vraag naar.

Levende Kerststal
Je kunt je bestelling natuurlijk ophalen in de Grebbewinkel. Maar als je het jammer vindt om alleen voor vlees naar Wageningen te komen, is er nog een veel leukere optie. Je kunt het ook combineren met een bezoek aan onze Levende Kerststal op zondag 22 december van 12 tot 6. Noteer dat dan even in het opmerkingenvak, dan maak ik je bestelling alvast helemaal klaar op naam, zodat we het die dag snel af kunnen handelen.