Koude Paasmarkt, warme lammetjes

Tijdens de Paasmarkt van de Agrarische Natuurvereniging het Binnenveld afgelopen zaterdag was het in meerdere opzichten een genot om een lammetje vast te houden. Zo kreeg je er bijvoorbeeld hele lekkere warme handen van. Want het heette dan wel Paasmarkt, maar qua klimaat voelde het meer als een Kerstmarkt. Het was natuurlijk buiten gepland, maar gelukkig kon de kippenboer op wiens erf het was een paar stallen vrijmaken om kraampjes neer te zetten. En het viel ons alles mee hoeveel mensen er ondanks het gure weer toch op af waren gekomen.

dscf5522

Marleen (hier met lekker warm lammetje), Tijmen en ik hebben een heleboel mensen gesproken, lammetjes laten aaien en minischaapjes verkocht. Jammer dat we geen vlees of stoof te koop hadden, want de stoof was op de streekmarkt in oktober een daverend succes. Maar goed, dat komt wel weer.

dscf5507

Wel hebben we uitgebreid zieltjes gewonnen voor onze nieuwsbrief en de vachtviltworkshops. En we kwamen er achter dat in Ede en Bennekom (waar de meeste bezoekers van de streekmarkt vandaan kwamen) bijna niemand ons kent. Daar valt nog een wereld te winnen dus!

dscf5509

Voor een lammetje deden de kinderen hun wantjes wel even uit…