Hoeveel mensen er zullen komen op de Levende Kerststal? Geen flauw idee!

Het is een leuk idee, zo’n Levende Kerststal, en we hebben er ontzettend veel zin in! Maar een beetje stressen is het wel. Vanavond hebben we via een Grebbesupporter ergens drie dozen vol kerststalkleding kunnen lenen. Afgelopen zondag hebben we de stal opgebouwd en flyers uitgedeeld op de Hoogstraat tijdens de Wageningse kerstmarkt. Komende donderdag worden er enorme hoeveelheden glühwein en chocolademelk afgeleverd. We hebben levende mensen in de stal en zelfs twee echte baby’s, beide dagen van 3 tot 5, en daarna ligt er een levensechte babypop. De schapen hebben we al, de os, ezel en kameel worden zaterdagochtend gebracht.

flyertje-levende-kerststal

We krijgen heel veel enthousiaste reacties op de geweldige poster/flyer die mijn Lynx-collega Annemarie Wijmenga voor ons heeft gemaakt

Maar het spannende is natuurlijk wel: hoeveel mensen zullen er komen? Honderd? Duizend? Of iets daartussenin? Of nog meer? Tijdens het flyeren kregen we veel enthousiaste reacties, en verschillende mensen hadden het al in de krant gelezen, of zelfs uitgeknipt. De dame achter de balie bij de gemeente had het via het intranet gezien. En we waren in een uur al door onze honderden flyers heen (want ja, hoeveel flyers moet je laten drukken?). En natuurlijk hebben al onze Grebbesupporters het naar al hun vrienden doorgestuurd. De overbuurvrouw zelfs naar de hele basisschool van haar zoontje, vertelde ze. Dus ja, je weet het niet.

Stal in stal
Overigens is het misschien nog goed om te weten dat de Levende Kerststal binnen staat (een stal in een stal dus eigenlijk), dus met slecht weer is er niets aan de hand. De glühwein en warme chocolademelk schenken we bij goed weer buiten, en anders binnen. Gelukkig hebben we ruimte genoeg.

Hopelijk tot komend weekend! Grebbesupporters mogen met 1 Grebbebon naar binnen met het hele gezin: 2 volwassen en al je (klein)kinderen (tot 12 jaar) die je mee wilt nemen. En anders betaal je €4 voor volwassenen en €2 voor een kind (2-12 jaar), en daar krijg je ook een warm drankje voor. Leonard van Butifarra verkoopt erwtensoep (met en zonder vlees), roggebrood met spek of kaas, zelfgemaakte lamspaté en misschien nog wel broodjes met lekkere Spaanse worst. In de workshopruimte kunnen kinderen een schaapje plakken met echte wol van onze eigen schapen, of een eenvoudig vilten engeltje maken. Zaterdag komt om 6 uur Punt Uit zingen, en zondag om half 4 Dames&Heren (waar ik zelf ook in zing). Tot dan dan!

20121218_224434

De paté van Leonard ziet er zo mooi uit, dat we hem eigenlijk niet durven aan te snijden