Hij is er weer: Grebbestoof, schaap in blik

OK, OK, ik geef onmiddellijk toe dat het veel handiger zou zijn geweest als we de blikken Grebbestoof al hadden gehad toen jullie je lamsvleesbestelling op kwamen halen. Maar ja, toen waren er nog geen schapen uitgeselecteerd vanwege de verjonging van de kudde. En een paar weken later wel.

Na het succes van vorig jaar hebben we weer besloten die schapen door de beroemde slagerij Ter Weele in Oene te laten verwerken tot Grebbestoof naar Iers recept. En ik durf gerust te zeggen: hij is weer heerlijk! Zoals ik al eerder schreef, hebben we hem op de streekmarkt laatst laten proeven aan bezoekers, en de blikken vlogen de kraam af, zo lekker vonden mensen het!

De ingrediënten: schapenvlees, aardappels, winterpeen, ui, boter, peterselie, tijm, peper en zout. Een blik kost € 6,50 en er zit 425 gram stoof in, genoeg voor 3 gemiddelde of 2 grote eters. Lekker bij rijst, aardappelpuree of (tip van onze logo-ontwerpster en lekkerbek Annemarie:) hutspot. En ook heel makkelijk op vakantie.

Wil je wat blikken aanschaffen, bel me dan even om af te spreken wanneer je ze kunt komen halen, in principe zijn we elke avond wel thuis. Je kunt uiteraard betalen met je Grebbebonnen (alleen geven we helaas geen wisselgeld terug op je bonnen). Uiteraard zullen we ook blikken verkopen tijdens onze Levende Kerststal het laatste weekend voor Kerst (waarover later meer). Als ze voor die tijd nog niet op zijn natuurlijk (we hebben er nu nog 150).

blikken-grebbestoof