Het ware zomergevoel: kom je woensdagavond helpen hooien?

De zomer is nu echt begonnen: de wei is gemaaid, het gras wordt dagelijks geschud en woensdag gaan we hooien. Daar kunnen we nog wel wat hulp bij gebruiken. Kinderen zijn welkom.

Het gras wordt dan tot 200-300 baaltjes geperst, die op een platte kar getild moeten worden, en vervolgens van de kar de hooizolder opgestoken. We kunnen wel een man/vrouw of vier, vijf gebruiken. Het is zwaar en stoffig werk, maar wel heel leuk en het ruikt zo lekker! Stevige schoenen zijn aan te bevelen en vanwege het prikkende hooi is het handig een lange broek aan te trekken.

Als je wil helpen, verwachten we je woensdag 25 juli om een uur of 5 op Haarweg 12. Je mag je kinderen gerust meenemen (die van ons zijn er ook). Stuur even een mailtje naar grebbeveld@gmail.com, om te laten weten dat je komt en met hoeveel personen. We zorgen voor soep, brood en koud bier. We weten nooit precies hoe laat de kar komt. Het kan dus zijn dat we eerst soep eten en dan gaan hooien, maar als de kar er vroeg is, gaan we eerst aan de slag, en doen we de soep erna.

Hopelijk tot woensdag!

Sfeerimpressie van de vorige keer hooien:

2012-05-29-19-49-29