Help de herder, koop je cadeaus bij Grebbeveld!

Misschien ben je in de media de herders tegengekomen die geld inzamelen om de winter door te komen. Nou is herder zijn beslist geen vetpot, maar wat ons betreft is de beste manier om ons de winter door te helpen: ons vilt en vlees te kopen als cadeaus. Altijd leuker om de lokale ondernemers te steunen dan de grote winkelketens, toch? Dus kom zaterdagochtend tussen 10 en 12 gerust even langs in de Grebbewinkel! We hebben een heleboel leuks dat prima geschikt is als sinterklaas- of kerstcadeautje. Ook heel geschikt voor in het kerstpakket, dus wijs je collega die over de kerstpakketten gaat gerust even op ons (voor grotere hoeveelheden zijn uiteraard kortingen mogelijk).

Diepgevroren vlees is misschien wat lastig cadeau geven (hoewel een doos met een briefje erin dat verwijst naar de vriezer met een lekkere lamsbout of rollade erin best origineel is, en er zijn vast mensen te vinden die daar heel blij van worden). Maar een pot Grebbestoof of Grebbegoulash kan natuurlijk prima!  Dat kost 8 euro per pot, of twee potten voor 15 euro; een pot is een maaltje voor twee gemiddelde eters.

Grebbestoof-goulash in pot

We hebben ook nog een voorraadje mooie viltvachten. Hele of halve witte vachten van het Veluws heideschaap of bruine skuddevachtjes.

GrebbeVilt-20Veluws-levensboom-viltzijdeGrebbeVilt-20Veluws-levensboom-vachtzijde
We hebben ook een hele serie mooie kleine zitvachtjes gemaakt. Lekker op de stoel, voor mens, poes of hond. Ook heel geschikt voor in de rugzak als je gaat wandelen, zodat in de pauze al je medewandelaars jaloers zijn dat jij lekker op een schapenvachtje zit op een boomstronk. Er zijn kleine minivachtjes (10 euro) en iets grotere stoelvachtjes (20 euro). De poezen van Jeroen en Esther zijn in elk geval razend enthousiast!GrebbeVilt-poes-op-vachtje GrebbeVilt-poes-op-vachtje2

Ook een leuk cadeau zijn onze zelfgevilte panonderzetters. In de vorm van een vinylplaat, met schaapjes of (alvast voor de kerst) met engelen erop. Ze kosten 7,50 of drie voor 20 euro.GrebbeVilt-onderzetters-VInyLT GrebbeVilt-onderzetters-schaapjes GrebbeVilt-onderzetters-engelen

Maar het allerleukste zijn natuurlijk de theemutsen in de vorm van een schaap! Hét cadeau voor de theedrinkende schapenfan. Nu komt onze hulpherder Steffie er waarschijnlijk zaterdag eentje halen, maar ze weet nog niet welke van de twee. In elk geval blijft er dus nog eentje over, waar je voor 32,50 iemand heel gelukkig mee kunt maken. Hij is van 100% wol (behalve de twee houten kraaltjes voor de oogjes dan), helemaal met de hand gemaakt en er past een flinke theepot onder die heerlijk warm blijft.

GrebbeVilt-theemutsen-schaapjes

Natuurlijk hebben we ook de schattige gevilte schaapjes en lammetjes, die een kunstenares voor ons maakt. Elk beestje heeft zijn eigen karaktertje, echt heel mooi.

viltenschaapjes-bont viltenschaapjes-wit viltenschaapskudde

De Grebbewinkel is elke zaterdag open van 10 tot 12. Maar komende vrijdag (4 december) ben ik een deel van de dag op de Haarweg aan het vilten, dus kun je ook gerust langskomen. Bel even om een tijdstip te vinden dat ons allebei uitkomt: 06-40349079.