Afgelopen vrijdag hebben we de droge worstjes opgehaald bij Slagerij Ter Weele in Oene. Ze zitten keurig vacuüm verpakt, zodat ze niet nog verder indrogen. Want ze zijn al aardig stevig!
We hebben droge worstjes in twee soorten. De ene variant is met specerijen, en de andere met daarbij ook nog knoflook. Ze zijn, zoals ik al eerder vertelde, gemaakt van het vlees van de dekrammen. Geen lamsvlees, maar ramsvlees dus. Ze waren oorspronkelijk ruim 250 gram (een standaard rookworstformaat), en zijn inmiddels ingedroogd tot een ruime ons. Hele dunne plakjes zijn dan ook genoeg voor een smaakexplosie. Je moet er van houden, maar gelukkig merkten we op de Streekmarkt afgelopen zaterdag dat er genoeg mensen waren die ze heel lekker vonden! Eén meneer had ik wel achter de kraam willen hebben, die werd er helemaal lyrisch van. “Hij is zo al lekker, maar de nasmaak! Die is helemaal geweldig”, zei hij tegen zijn vrienden, die er prompt ook drie kochten.
De worstjes zijn € 3,50 per stuk, en drie voor € 10 (ofwel 1 Grebbebon).