Grebbestoof en Grebbegoulash

Hoera! De blikken zijn klaar. Slagerij Ter Weele uit Oene heeft zich weer uitgeleefd, en alle ooien die overbleven na het verjongen van kudde verwerkt tot heerlijke stoof en goulash. De Grebbestoof is net zo lekker als die van vorig jaar, maar ietsje anders van structuur (wat dunner). Het is een Irish Stew met wat ui, aardappel en wortel, gekruid met peper, zout, peterselie en tijm.
20131007_121848

De Grebbegoulash is Hongaars, dus weer heel anders gekruid, met veel paprika, wat spek, room en rode wijn, en (naast peper en zout) gekruid met paprikapoeder, oregano, kummel en knoflook.

Ook nieuw is het prachtige etiket, ontworpen door Annemarie Wijmenga, die ook ons logo heeft gemaakt (waar we nog steeds heel blij mee zijn).

De blikken zijn € 7 per stuk, of drie voor € 20 (ofwel twee Grebbebonnen). Uiteraard zijn ze te koop in de Grebbewinkel (in het najaar geopend iedere woensdag- en zaterdagochtend van 9.30 tot 11.30u (behalve woensdag 9 oktober). Hopelijk staan ze deze winter ook bij Buys (die dan Lazuur gaat heten) en ik probeer ze ook in het assortiment te krijgen bij het Binnenveldse streekproductenwinkeltje bij Philadelphia aan de Viermorgenweg in Bennekom). Ik heb meer dan 1000 blikken, zodat we dit jaar op markten en tijdens onze evenementen iets te laten proeven en te verkopen hebben. Kom dus maar een keertje proeven! De volgende mogelijkheid is tijdens de streekmarkt Varken op de Leer  in het Binnenveld op zaterdag 9 november, waar een varken uitgebeend zal worden op de ouderwetse manier, op de ladder (‘leer’), en ook een lam. Nader bericht volgt uiteraard nog.