Grebbebonnen, Grebbesupporters en vleesverkoop

Eind december zijn de laatste ‘oude’ Grebbebonnen ingeleverd. Dat betekent dat we onze schuld van de eerste ronde crowdfunding bij deze hebben afgelost. Van de € 31.500 die onze Grebbesupporters tussen april 2012 en begin 2014 in ons hebben geïnvesteerd, hebben we ruim de helft terugbetaald in de vorm van lamsvlees, vachtviltworkshops en evenementen die mensen met Grebbebonnen hebben betaald. De rest beschouwen we, zoals we hadden afgesproken, als een donatie. Dat vinden we natuurlijk heel fijn! Omdat we niet kunnen achterhalen wie zijn bonnen wel en niet heeft ingeleverd, bij deze in het algemeen aan alle Grebbesupporters van de eerste ronde: GEWELDIG BEDANKT!!!
Grebbebonnen2012
Deze ‘oude’ Grebbebonnen zijn dus niet meer geldig. Als je er nog wat hebt, dan mogen ze bij het oud papier.

(Weer) Grebbesupporter worden

Het is nog steeds mogelijk om Grebbesupporter te worden. Je kunt dus nog steeds € 100 investeren, en dan krijg je er € 120 aan nieuwe Grebbebonnen voor terug, die tot eind 2016 geldig zijn. Voor zoveel rente hoef je bij de bank tegenwoordig niet meer aan te komen! De crowdfunding van afgelopen voorjaar, om een viltmachine te kunnen kopen, is gelukt, maar wij kunnen jullie investering altijd goed gebruiken. We maken altijd in het eerste halfjaar veel kosten (loonwerk, voeraankoop e.d.), terwijl de inkomsten vooral in het tweede halfjaar komen (betaling begrazingsopdrachten, lamsvleesverkoop).

Grebbebonnen2014
Dit zijn de ‘nieuwe’ Grebbebonnen, geldig tot eind 2016.

Lamsvleesverkoop

De vriezers met lamsvlees van de dieren die afgelopen najaar geslacht zijn, zijn nog niet leeg. Dat geeft ook niet, want het vlees blijft een jaar lang goed, maar ik ben het natuurlijk liever eerder kwijt. De Grebbewinkel is altijd de eerste zaterdag van de maand open. Behalve dan afgelopen zaterdag 3 januari, toen ik – ik zal het maar eerlijk toegeven – het volslagen vergeten ben. Nog suf van Oud&Nieuw denk ik, en bovendien totaal mijn gevoel kwijt voor de dagen van de week. Ik hoop dat er niemand voor een dichte deur heeft gestaan; ik ben niet gebeld. Waarschijnlijk was iedereen nog vol van de lamsbout met kerst en de oliebollen van Oud&Nieuw. En anders mijn oprechte excuses.

Zaterdag 7 februari ben ik zeker weer open, van half 10 tot half 12. En ik zeg het nog maar een keer: bel me gerust als je op een ander moment lamsvlees wilt. Vooral maandag, woensdag en vrijdag onder schooltijd ben ik vaak op de Haarweg, maar ook ’s avonds is er altijd wel wat te regelen. Mijn nummer is 06-40349079.