Er is weer geslacht! Geef speciale wensen snel door!

Het liep effe mis afgelopen najaar met de vleesvoorziening. Bij de winkels die ons vlees verkopen (de Hoge Born, de Gieterij en Boerderij van Steenbergen) was het niet aan te slepen. Maar de lammeren waren nog niet slachtrijp, dus vrijwel alles was op! Door het droge voorjaar en zomer, stond er weinig gras, en zat de groei er gewoon niet in.

Maar toen begin december de lammeren eindelijk goed waren, was de slachterij tot na kerst strak volgeboekt. Dus helaas, de voorraad kerstvlees was zeer beperkt.

Maar goed, de lammeren hebben nu nog even een paar weken extra kunnen doorgroeien, en zijn nu prima! Onze ramlammeren gaan nadat ze gespeend zijn naar collega-herder Paul Aalbers. Hij pacht grasland in de Flevopolder, heel geschikt om lammeren op af te mesten. En wij halen een deel van onze lammeren nu weer terug om als vlees direct aan onze klanten te verkopen.

Hier kijken Paul (rechts) en onze Tijmen naar de lammeren.

Half januari zijn ze geslacht, en komende week gaat de slachter ze uitbenen. Dus als je nog speciale wensen hebt: een heel of half lam, vers (niet diepgevroren) vlees ofzo, meld het dan snel via grebbeveld@gmail.com.

Dat betekent dus ook dat er volgende week weer volop lamsvlees is, in onze eigen Grebbewinkel, maar ook bij de Hoge Born, de Gieterij en Boerderij van Steenbergen.

Ook zijn we van plan om op de StreekWaar-kraam (lokale duurzame producten op de zaterdagmarkt, op het Salverdaplein in Wageningen) wat goedlopend vlees te verkopen vanuit de diepvries: gehakt, worstjes, lamburgers en koteletjes. Ook kun je dan vleesbestellingen afhalen op de markt.