Einde Haarweg in zicht, wie weet er nog een lege stal?

Sinds juni 2012 gebruiken we Haarweg 12 als onze stal. Het Bouwfonds had de voormalige proefboerderij aangekocht van de WUR, als onderdeel van de nieuwe woonwijk Nieuw Kortenoord, fase 3. Het Bouwfonds leek het aardig om de gebouwen te behouden als karakteristiek element in de woonwijk, en om te (laten) bouwen tot woningen. Maar tot die tijd, mochten wij er wel in, antikraak.

Vervolgens zorgde de Vereniging Wageningen Monumentaal dat het tot rijksmonument werd verklaard. Dat zorgde voor vertraging in de verkoop, wat wij uiteraard niet zo erg vonden.

Inmiddels is het gebouw toch uiteindelijk echt in de verkoop gegaan, in drie delen:

Wel leuk dat onze pony’s mogen figureren in de fotoserie.

Haarweg12
Het schijnt dat er op B en C al geboden is, voor A (de duurste, met bovendien de hoogste verbouwingskosten) is minder belangstelling. Het ziet er ook fantastisch uit op de foto’s, maar vergis je niet, er komt dus over een paar jaar strak een nieuwe woonwijk omheen.

Logisch gevolg: wij moeten eruit. Dat wisten we van het begin af aan, dus we klagen niet, maar we balen natuurlijk wel. We hebben wel wat opties lopen, maar dat zijn voorlopig alleen nog ofwel tijdelijke oplossingen, ofwel locaties op de wat langere termijn. Dus als iemand nog een lege stal weet in de omgeving van Wageningen (tijdelijk of permanent), dan horen we het heel graag!