Eerste lamsvlees: lekker, maar niet zo veel

Eerder meldde ik al dat onze vaste slachter ermee gestopt was. Dus ging ik op zoek naar een nieuw slachthuis. Inmiddels hebben we de eerste drie lammeren laten slachten bij Slachthuis Veenendaal (SHV). We hadden op die manier vlees om te laten proeven (en nieuwe lamsvleesklanten te werven) op het Schaapscheerdersfeest.

Nou is het zoeken van een slachthuis meer dan de Gouden Gids doorbladeren en bellen. Het moet ook een beetje klikken. Je wilt het gevoel hebben dat ze goed met je dieren omgaan, en vervolgens moet je een beetje kunnen communiceren over de manier waarop je het uitgebeend wilt hebben. Zoals we bij Roelofsen deden, dat zij de dieren uitsneden en wij het zelf inpakten, dat zijn ze bij SHV niet echt gewend. De vraag is of dat sowieso nog wel haalbaar is met 200 slachtlammeren. Dat moeten we nog maar even bezien dus.

Maar tot nu toe bevalt het goed bij SHV. Vader en zoons Van Ginkel zijn goed te benaderen en houden zich aan hun afspraken, altijd prettig. Zo hebben ze prachtige dunne boutlapjes en koteletjes voor ons gesneden voor op de barbecue. Die lieten de bezoekers van het Schaapscheerdersfeest en de vrijwilligers op de afterparty zich uitstekend smaken!

dsc08785

Lichte lammetjes
Wel meldde zoon Van Ginkel dat er aan de lammeren die we hadden aangeleverd (3,5 maand oud) nog niet veel vlees zat. Aangezien je het slachten per dier betaalt, is dat relatief duur als het een licht dier betreft. Dus het ziet er naar uit dat we de lammeren beter nog even kunnen laten groeien voordat we er weer wat laten slachten. Maar het kan wel iets eerder worden dan andere jaren, omdat we gewoon wat vaker gaan laten slachten. Elke maand ofzo, bijvoorbeeld vanaf augustus of september al. Maar daarover houden we jullie uiteraard via de nieuwsbrief op de hoogte.