Eerste lammeren naar de slacht – bestel maar!

We krijgen het steeds meer in de vingers, het schapen houden. Vorig jaar hadden we in juni een paar lammeren laten slachten om wat vlees te hebben voor het schaapscheerdersfeest, maar zelfs de grootste lammeren vielen toen nog tegen. Dit jaar daarentegen, groeien ze als kool, en zaten er zelfs in de kudde nu al meer dan 20 slachtrijpe lammeren! Met een leeftijd van drie maanden zitten ze op een natuurlijke speenleeftijd, dus konden ze bij hun moeder weg. Prachtige lammeren, die hun hele leventje niets dan melk, gras en hei hebben gekregen. Die kunnen niet anders dan heel erg mals zijn!

Ze zijn maandag geslacht, en worden deze week uitgebeend. Jullie kunnen dus weer je bestellingen doen! Ik zal een paar hele lammeren apart laten houden, en flink wat hele bouten en schouders laten invriezen. Verder laat ik weer lamburgers maken, want die waren een groot succes. Onze kinderen, die lang niet alle lamsvlees lekker vinden, zijn er in elk geval dol op.

Een paar bijzonderheden over deze slachtronde:

  • We hebben de prijzen in 2014 iets verhoogd (€ 0,50 per kg).
  • Nieuw in het assortiment is lamspoulet (in stukjes gesneden uitgebeend vlees voor stoofpotjes), lamburgers en lamsworstjes die het ook goed doen op de barbecue.
  • We laten deze ronde weer van die heerlijke shoarma maken.
  • In juni 2014 laten we geen rookworsten maken (dat komt in het najaar weer). Er zijn nog wel een paar rookworsten van afgelopen winter in de diepvries (die waren € 18/kg, nu afgeprijsd naar € 16/kg).