Eerste lammeren geboren!

Na dagen dat Tijmen steeds weer Whatsappjes stuurde: “En papa, is het al zover?” was het dan gisteren (zondag 25 januari 2015) echt zover. In aanwezigheid van Clemens, Tijmen, drie ponymeiden en drie vrijwilligers (voor Tanja en Pauline hun eerste geboorte, Hanita heeft er al heel wat meegemaakt) werd het eerste lammetje geboren. En er kwam er even later nog eentje achteraan.

20150125_105831
De ooien lammeren af in het groepshok, tussen de andere nog drachtige ooien. Dat is het minst stressvol voor ze. Als de lammeren geboren zijn, zetten we moeder en kroost in een kraamhokje. Daar kunnen ze aan elkaar hechten en likt de ooi de kleintjes schoon. Je hoort de moeder zacht knorrende geluidjes maken en de lammetjes zachtjes mekkeren. Na een dag (of twee) gaan ze naar een ander groepshok, voor de moeders met lammeren. Daar, en later in de kudde, herkennen ze elkaar aan hun stem.

2015-01-25 12.43.13
Trotse moeder met Lambo en Ferri (de andere ligt onder zijn moeder)

Het is een gezonde tweeling, twee rammetjes, door de kinderen Lambo en Ferri gedoopt, omdat ze zo hard rondrenden (Lambo omdat dat de afkorting is van Lamborghini, en Ferri is dan van Ferrari).