Crowdfunding loopt lekker, die viltmachine komt er!

Het gaat goed met de tweede ronde crowdfunding! Al 42 mensen hebben ons geholpen, die samen 4600 euro inleggen. Daar kunnen we mee vooruit!

Zoals ik in een eerder blog over viltmachines al meldde, zijn er twee machines waar we uit kunnen kiezen. Ik heb inmiddels contact opgenomen met de bouwer van de Hawar-viltmachine. Dat is de machine die nog in ontwikkeling is, er is dus alleen nog een prototype dat tot nu toe overigens uitstekend functioneert. De maker kwam met een aanbod dat ik niet kan afslaan. We mogen het prototype de machine de hele zomer verder testen. Daarna kunnen we dan een nieuw exemplaar bestellen, maar misschien kunnen we ook het prototype overnemen. Ik zal komende zomer de viltmachine ook regelmatig een dag beschikbaar stellen aan Grebbesupporters die hem willen uitproberen.

hawar-viltmachine

Dat betekent dat het geld binnen is. Geweldig bedankt allemaal! Overigens kun je nog steeds Grebbesupporter worden, hoor. Feitelijk bestel je dan vlees of een viltvacht bij voorintekening. Het is voor jezelf nog steeds voordeliger, omdat je voor je 100 euro inleg 120 aan vlees kunt kopen, of een viltvacht krijgt ter waarde van 120 euro.

En je begrijpt dat we het als schaapskudde nog altijd goed kunnen gebruiken, er zijn altijd kosten te maken. Zo moeten we een nieuwe aanhanger kopen voor de watervoorziening. En de Grebbebus zal op een gegeven moment ook een keer vervangen moeten worden, die wordt zo afgeragd op de hei en in het bos met een paar honderd liter water achterin, en bovendien staat hij eigenlijk te laag op zijn wielen voor ruig terrein. (Als er nog iemand een Toyota HiLux in de aanbieding heeft met dubbele cabine, houden we ons van harte aanbevolen ;-). Dus blijf ons vooral steunen!