Streekkudde

status eind maart 2012

Grebbeveld Schapen &zo is toe aan een volgende stap als begrazingsbedrijf. Clemens heeft zijn baan opgezegd en gaat vanaf deze zomer als fulltime herder op pad met een kudde en onze twee bordercollies Peggy en Kate. Marjel blijft 3,5 dag in de week werken bij De Lynx, maar doet de PR, activiteiten en lamsvleesverkoop.

De komende maanden leert Clemens de kneepjes van het herdersvak bij Landschapsbeheer De Wassum, op hun locatie op de voormalige vliegbasis Soesterberg. Hij is een paar maanden in dienst als een soort herder-in-opleiding.

Met De Wassum gaan we per 1 juli (streefdatum) vervolgens een samenwerkingsverband aan. Gezamenlijk voeren we begrazingsopdrachten uit in de streek: de zuidelijke Utrechtse Heuvelrug, de Grebbedijk, de Grift, de Renkumse hei en de Heelsumse beek. Vanaf die datum  gaat Clemens hoeden als zelfstandig ondernemer. Als we genoeg Grebbesupporters bij elkaar kunnen krijgen, kunnen we op die datum hopelijk ook de 225 schapen kopen die we nog nodig hebben.

Opdrachtgevers als het Utrechts Landschap, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Waterschap Vallei en Eem, landgoed- en golfbaaneigenaren zetten graag een gehoede kudde in om de kwaliteit van hun (natuur)gebieden te verbeteren.