38 lammetjes zijn er al! Waaronder lievelingetje Malou

Jaja, als je even niet oplet (ofwel even geen tijd hebt om een stukje te schrijven), is het aantal lammetjes zomaar verdubbeld tot 38! Het is dus razend druk geweest de afgelopen dagen. Al die lammetjes moeten apart gezet met hun moeders, gewogen, navelstreng ontsmet, moeders uier gecontroleerd en alles genoteerd op de ooienkaart. Dat is al genoeg werk, en dat is dan alleen al als het allemaal goed gaat.

Als het misgaat, omdat de ooi een lam verstoot of er anderszins niet voor kan zorgen, dan kost dat nog veel meer tijd. Zo was er gisteren een tweeling waarvan moeder de een wel drooglikte en liet drinken, maar naar de ander keek ze niet om. We hebben verschrikkelijk ons best gedaan voor dat lam, het drooggewreven, warm gemaakt, flesje proberen te geven, maar helaas, het heeft het niet gehaald.

Wie het wel haalde, was Malou, eergisteren geboren (of was het al weer eereergisteren?). Haar moeder kon vanwege een gebroken been niet voor haar zorgen, dus Clemens heeft nog geprobeerd haar bij een andere ooi onder te zetten, maar zonder resultaat. Zo werd ze ons eerste fleslammetje. Met haar 1,8 kg was ze meteen de kleinste tot nu toe, en schattig!

Silke doopte haar Malou, en de kinderen zijn natuurlijk niet bij haar weg te slaan. Ze slaapt in een hondenbench bij de verwarming, maar ze halen haar er zo veel mogelijk uit natuurlijk. Vandaag liep ze al achter Silke en haar vriendin aan, en ze mogen haar voortdurend flesjes geven. De eerste dagen dronk Malou biest, gemolken bij een andere ooi die op dezelfde dag had afgelammerd, maar inmiddels zit ze aan de poedermelk. Ze vindt alles lekker! Op de pagina Foto’s lammertijd 2013 staan nog meer foto’s (zie ook de tweede pagina).

20130207_160138