Naam en logo

Grift en Grebbeberg

De naam Grebbeveld Schapen &zo hebben we zelf verzonnen. ‘Grebbe’ slaat op de Grebbedijk (de dijk langs de Rijn), waar de schapen ’s zomers grazen, en de Grebbeberg waar we op uitkijken en overheen trekken naar de zuidelijke Utrechtse heuvelrug. ‘Veld’ is van Binnenveld, waar we onze stal aan de Haarweg hebben en regelmatig de bermen van het fietspad langs de Grift begrazen voor het waterschap. En van elk ander veld waar de schapen kunnen grazen natuurlijk.

Het enige waar we het woord Grebbeveld in hebben kunnen vinden, is een oud lied over de gevechten op de Grebbeberg (“Die op het Grebbeveld – Zijn leven voor het Vaderland gaf”). Maar dat is dus een ander Grebbeveld.

Reliëf, water en schaapjes
Ons logo is ontworpen door Annemarie Wijmenga uit Amerongen, een collega van Marjel. We zijn er ontzettend blij mee! Het drukt heel mooi het reliëf uit, zowel van de Grebbeberg ten opzichte van het Binnenveld als de Grebbedijk ten opzichte van de uiterwaard. Verder het water, dat zowel de Rijn als de Grift of de Heelsumse Beek kan verbeelden. En dan die twee leuke schaapjes natuurlijk.

We hebben petten en vesten laten maken met het logo. Zelfs op vakantie in Tsjechië maakten de jongens reclame voor onze schapen.