200e lam geboren! Eerste lammeren alweer naar buiten

Het schiet al aardig op, die lammertijd. Vandaag is de 200e geboren! We verwachten er zo’n 260 dit jaar, dus we zijn al een eind op dreef. Sterker nog: de eerste lammeren, dat wil zeggen de eenlingen die de eerste anderhalve week geboren zijn, zijn alweer naar buiten. Gelukkig is het weer een heel eind opgeknapt, want het was zo verschrikkelijk nat in de wei dat we het eigenlijk niet zagen zitten. Maar nu lopen ze er prachtig bij!
2015-01lammertijd-18
Nu de lammeren met hun moeders buiten zijn, gaat Clemens er elke dag even met de honden naartoe (hierboven samen met stagiair Jeroen, en onze zonen Tijmen en Jochem). Om te wennen. Want in april moeten de lammetjes met de kudde meelopen, en dan moeten ze wel de honden gehoorzamen. Eigenlijk moeten ze leren om bang van de honden te zijn. Zoals je ziet gaat dat niet van nature…

2015-01lammertijd-19

Zeker als Kate netjes op commando blijft liggen, vinden de lammetjes haar vooral machtig interessant. Op hun beurt behandelen de honden de lammetjes meer als de poezen dan als schapen. Maar dat komt helemaal goed met een paar weken oefenen.

Afgelopen zondag deden Marjolijne en Rosalinde de schapen, zodat Clemens één dag in de week kan uitrusten (de rest van de week werkt hij ongeveer van 8 tot 8; gelukkig doen vrijwilligers of ik de avonddienst). Zij hadden hun kinderen meegenomen, Tijmen kwam ook en we gingen samen ook nog even naar de wei om bij de lammetjes te kijken en met de honden te oefenen.

2015-01lammertijd-22
Van links af: Tijmen, Vera, Alex en Hannah