Lamsvlees van Grebbeveld

Ons lamsvlees: geen keurmerk, wel duurzaam

Een belangrijke bron van inkomsten is voor ons de verkoop van lamsvlees. Wij vinden ons lamsvlees het duurzaamste vlees wat je maar kunt bedenken. De dieren lopen op grond die je niet voor iets anders kunt gebruiken: natuurgebieden, dijken en bermen. De natuur wordt onderhouden, het gras hoeft niet gemaaid en afgevoerd te worden, maar wordt omgezet in vlees!

lamsvlees-overzicht

Het Grebbevlees is niet gecertificeerd biologisch. Onze schapen lopen vooral op andermans grond (in het graasseizoen in natuurgebieden en in de winter bij boeren), en die grond is niet gecertificeerd. Maar bij Grebbeveld krijg je wel vlees uit de streek, van dieren die minstens 10 maanden per jaar buiten in de natuur lopen. We gebruiken zo min mogelijk medicijnen, maar soms kunnen we er niet onderuit. Eigenlijk is een biologisch keurmerk natuurlijk bedoeld om te weten wat je koopt, als je de producent niet kent. We hopen dat onze klanten ons het vertrouwen geven dat we goed vlees produceren, ook zonder keurmerk.

Hoe werkt het?

We bieden onze klanten het volgende aan in de Grebbewinkel en andere verkoopkanalen:

  • Het vlees is diepgevroren en gevacumeerd.
  • Het is verpakt in tweepersoonsporties.
  • Je kunt ook gemengde pakketten krijgen van ongeveer 2,5 kg (met van alles wat: bout, schouder, gehakt, koteletten, nek).
  • Je kunt ook een hele bout bestellen of een hele schouder. Je kunt er ook voor kiezen de schouder te laten uitbenen en verwerken tot een rollade.
  • Je kunt ook lamsracks bestellen. Die leveren we in porties van 3 ribbetjes.
  • Ook zijn er rookworsten. Die kun je bestellen, maar kun je ook gewoon ter plekke kopen als je je overige bestelling af komt halen. De worsten zijn gerookt en kun je vers eten als rookworst (meegekookt met de stamppot) of drogen en eten als borrelworstje.
  • Verder zijn er lamburgers, lamsbarbecueworstjes en shoarma.
  • Je kunt het kopen in onze winkel en bij diverse andere winkels: zie Grebbewinkel en lamsvleesverkoop.

Prijzen 2023

GEWONE DELENKILOPRIJS (€)
pakket (bout, schouder, kotelet, nek, gehakt), ca. 2,5 kg20,00/kg (dus ca. 50 euro per pakket)
boutschijven27,00/kglamsvlees-boutschijf
schouderschijven22,00/kglamsvlees-schouderschijf
koteletten25,00/kglamsvlees-koteletten
nekschijven20,00/kglamsvlees-nek
gehakt20,00/kglamsvlees-gehakt
lamsrack (per 3-ribsrack)27,00/kglamsvlees-rackjes
GROTE DELENKILOPRIJS
heel lam (niet uitgebeend)16,00/kg
half lam (niet uitgebeend)16,00/kg
hele bout27,00/kglamsvlees-helebout
hele schouder22,00/kglamsvlees-heleschouder
rollade 25,00/kg
BEWERKTE DELENKILOPRIJS
lamburgers22,00/kglamsvlees-lamburgers
lamsbarbecueworstjes22,00/kglamsvlees-bbqworst
shoarma27,00/kg
lamsvlees-shoarma
pot Grebbestoof of Grebbegoulash (per stuk), ca. 425 g, voor 2 gemiddelde eters9,25/stuk
Grebbestoof en Grebbegoulash

Grebbestoof en Grebbegoulash

Kijk hier om te zien waar welk deel van het lam zit.

Bestellen

VOOR GROTE DELEN EN SPECIALE WENSEN

Als je een pakket wilt of een normale hoeveelheid gewone delen, is het niet nodig te bestellen. Je kunt dan gewoon langskomen in de winkel. Ook bewerkte delen en orgaanvlees zijn altijd wel op voorraad.

Bestellen is vooral nodig voor de grote delen: een heel of half lam, een hele bout, schouder of een rollade. Ook als je de gewone delen speciaal gesneden wilt hebben (zoals een hele nek, een hele rack, schenkels), is het slim om te bestellen. Tenslotte: als je heel veel van iets wilt of 100% zeker wilt weten dat iets er is, kun je beter bestellen, dan houden we het voor je apart.

Je kunt bestellen door een mail te sturen naar grebbeveld@gmail.com of te bellen met Marjel 06-40349079.